Mijn werk

Altijd opzoek naar de mooiste licht

Het zoeken naar het mooiste licht is een essentieel onderdeel van het creëren van gave foto’s. Licht speelt een cruciale rol bij het bepalen van de sfeer.
Fotograaf Ruud Zutphen

Kunstobjecten

Het gebruik van verschillende lichtbronnen, zoals natuurlijk licht, studioverlichting kan een enorme impact hebben op de compositie en het visuele effect van een foto.

Het juiste licht kan details benadrukken, schaduwen creëren, kleuren versterken en diepte toevoegen aan een kunstwerk.

Interieur

Met het fotograferen van interieurs gebruik ik de HDR techniek (High Dynamic Range). Door middel van HDR kan een breder dynamisch bereik worden vastgelegd, wat betekent dat zowel de donkere als de lichte delen van een interieur goed belicht worden. 

Dit resulteert in foto’s met meer details en een betere balans tussen schaduwen en hooglichten.

Het gebruik van HDR kan helpen om de sfeer en de details van een interieur nauwkeurig vast te leggen, waardoor de kijker een realistisch beeld krijgt van de ruimte.

Vrij werk

Fotograferen in de natuur en het zoeken naar abstracte vormen, mooie lijnen, structuren en kleuren is voor mij een boeiende zoektocht. 

De natuur biedt mij een overvloed aan inspiratie en mogelijkheden om unieke en artistieke foto’s te maken.

Macro expositie

Deze foto’s van mini landschapjes zijn ongeveer 1 cm groot…Het is een methode waar ik toevallig achter ben gekomen..per toeval ontdekte ik dat deze techniek verbluffende foto’s opleverde en ik zou graag een puntje van de sluier oplichten.

Maar een geheim is een geheim en dit geheim blijft gevangen in mijn foto’s!

Vragen?